update:
Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR) a anunţat, sâmbătă seară, că, în urma precipitaţiilor din cursul zilei de vineri şi a propagării viiturilor formate în bazinele hidrografice Siret, Bârlad, Prut, Olt şi Mureş, la ora 20.00 se înregistrau depăşiri ale cotelor de apărare la 25 staţii hidrometrice, dintre care la două staţii erau depăşite cotele de pericol, iar la alte două erau depăşite cotele de inundaţii.
—————————————————————————————————————————————-
Inundatiile fac ravagii in Romania
7 judete afcetate semnificativ, sute de oameni evacuati, pierderi subsatantiale directe si indirecte.
La prima vedere pagubele sunt uirase. O a doua privire confirma. Pentru a avea imaginea exacta a dezastrului premierul Dacian Ciolos a cerut ministrului de interne in cadrul unei videoconferinte sa prezinte inclusiv o prima evaluare pentru a efectelor – evaluare necesara pentru identificarea corecta a masurilor care sunt necesare.
Desemenea ministerul de interne a fost solicitat sa asigure o atentie deoasebita pentru continuarea actiunilor de interventie si coordonare iar daca este cazul sa suplimenteze efectivele alocate pentru sprijin.
Peste 100 de persoane au fost evacuate preventiv din patru judete in ultimele 24 de ore, desi nu s-au mai inregistrat situatii de risc deosebit pentru populatie ca urmare a fenomenelor hidro-meteorologice, in prezent majoritatea intorcandu-se la casele lor, a declarat, sambata, purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog.
Centrul si estul tarii au fost sub avertiari hidrologic pe majoritatea cursurilor principale de apa. Infrastructura de transport a fost afectata iar unele cai de transport blocate, CNADNR emitand numeroase avertismente si recomandari
Inca nu exista informatii foarte clare referitoare la pierderile suferite si de firmele din cadrul industriei lemnului dar se asteapta ca acestea sa fie substantiale.
Raspuns ping: O noapte fierbinte si o posibila deraiere | AfaceriLemn.ro - Blog