Casa din lemn este mult mai usor de construit acum

Postat de

Casa din lemn este o solutie foarte buna atunci cand iti doresti o casa cu un aspect natural, timp de executie redus si costuri de asemenea scazute.

Ieri, 7 mai, am urmarit un vlog pe youtube in care prezentatorul TV George Buhnici vizita o fabrica din Austria foarte moderna unde se prelucreaza panouri din lemn din care se costruiesc case din lemn.(https://www.youtube.com/watch?v=UF51AEIVlOY)

M-a impresionat foarte mult viteza de executie a unor astfel de panouri din lemn dar si aspectul deosebit al unei case din lemn construite in acest fel. Practic, in aceasta fabrica se construiesc panouri din lemn care apoi sunt montate foarte usor pe locul unde iti doresti sa fie casa din lemn la care ai visat. La o astfel de casa de aproximativ 60 metri patrati, proiectarea dureaza aproximativ 6 luni, dar executia efectiva a panourilor din lemn in jur de 12 ore, destul de putin. Fara alta bataie de cap, fara drujbe pe santier, casa din lemn conceputa din panouri din lemn este apoi montata la fata locului cu foarte mare usurinta pe sistemul mobilei de la Ikea.

Din ceea ce povestea un manager de acolo, roman de-al nostru aflat in practica, am inteles ca un astfel de panou din lemn poate fi la fel de rezistent precum betonul, doar ca de patru ori mai usor. In felul acesta casele din lemn castiga teren in fata celor create din caramida, BCA, fier beton sau alte materiale, deoarece acestea din urma se construiesc intr-o perioada mai lunga de timp, cu costuri mai mari si nu au aceeasi flexibilitate si aspect natural. Intr-o casa din lemn simti ca esti mai aproape de natura.

Exista si la noi in tara multe firme care se ocupa cu proiectarea si constructia caselor din lemn, acesand link-ul puteti gasi multe astfel de firme. ( accesati URL-ul daca link-ul nu functioneaza: https://www.afacerilemn.ro/rom/list/Case-lemn.html). Sau puteti alege varianta caselor din panouri de lemn. (URL: https://www.afacerilemn.ro/rom/list/Case-lemn-din-panouri-sandwich.html)

Afland lucrurile acestea, ma declar fascinat si dornic de a avea o casa din lemn, asa ca voi continua sa ma informez si sa va tin la curent !