Mobila MDF sau PAL e mai indicata pentru spatiile mici

Postat de

Daca luam in considerare spatiile mici ale camerelor apartamentelor din oras, este de preferat sa sa ne gandim la mobila mai putina, dar aleasa bine si cu bun gust, de aceea mobila MDF sau PAL este la cautare in detrimentul celei din lemn masiv datorita unor avantaje evidente: este usor de realizat, costurile sunt mici si arata foarte bine, este moderna, indicata pentru corpuri suspendate, MDF-ul fiind usor.

Ce este MDF-ul?
– este realizat din resturi de lemn, tocate marunt si lipite sub forma de placi
– se gaseste in urmatoarele grosimi standard: 8, 10, 12, 16, 18, 19, 22, 28, 38 mm.
– se poate decora frumos prin frezare
– poate fi infoliat sau vopsit
– pretul este cu 50% mai mare decat cel al PAL-ului dar are multe avantaje fata de acesta din urma: rezista la umezeala mai bine, permite frezarea de care am vorbit mai sus, accepta vopsirea si pentru a fi folosit ca mobilier de baie unde are nevoie de rezistenta crescuta la umezeala (PAL-ul nu se poate vopsi). Puteti gasi furnizori de PAL sau MDF pe internet in cazul in care aveti nevoie pentru a va confectiona mobilierul.

Pentru camere mici, este recomandat sa se foloseasca mobila MDF sau PAL, deoarece sunt materiale moderne, usoare si in loc de corpuri mari si voluminoase ca in cazul lemnului masiv, se pot alege mai multe corpuri mici, suspendate. In felul acesta camera va parea mai spatioasa dar in acelasi timp va fi practica. Puteti folosi mobila suspendata in colturi, deasupra usilor sau multe alte locuri in mod normal nefolosite, e nevoie doar de putina imaginatie.

Un alt aspect foarte important il reprezinta alegerea anumitor decoratiuni precum covorul, perdelele si draperiile. Intr-un spatiu mic, e indicat ca acestea sa fie realizate din materiale subtiri, deoarece materialele grele pot da o senzatie de spatiu prea plin, incarcat.

Usile pot fi si ele realizate din MDF la exterior si rama iar in interior pot avea hartie celulara. Aceste usi, daca sunt vopsite pot fi destul de rezistente, cu toate ca pretul creste deoarece vopseaua se aplica in 3, 4 straturi, acest material fiind foarte absorbant.

Revenind la mobila MDF, o puteti cumpara sau realiza destul de usor acasa, cu putina indemanare si creativitate. Materialele pot fi cumparate de pe internet, pe portalul afacerlemn.ro se gasesc multi furnizori de MDF.

Surse:
webshop.mam-bricolaj.ro/care-sunt-diferentele-intre-pal-mdf-si-lemn/
a1.ro/lifestyle/cum-sati-decorezi-inteligent-un-apartament-de-mici-dimensiuni-id669925.html
jurnalul.ro/timp-liber/casa/d-ale-casei-materialul-usii-de-interior-725327.html