Cum fost posibil ca statul sa piarda mai multe paduri decat avea de dat inapoi?

Postat de

Un nou episod, marca Agent Green, in care se arata cum RETROCEDARILE de PADURI au depasit cu mult posiblitatile statului roman. Un nou exemplu de inconstienta dat de autoritati atunci cand vine vorba de bunul national supranumit si AURUL VERDE.
Se pare ca nimeni nu realizeaza in tara asta ca s-a depasit pragul critic al retrocedarilor. Cum fost posibil ca statul sa piarda mai multe paduri decat avea de dat inapoi? Cum e posibil ca padurile cele mai valoroase care au apartinut dintotdeauna statului sa fie retrocedate unor indivizi sau urmasi ai acestora care nu au detinut niciodata acele paduri, a spus Gabriel Paun, Presedinte Agent Green.
Neregulile si abuzurile imputate fostei conduceri a DS Pitesti (director inginer Jinga Valerian) si a unor ocoale silvice includ retrocedarea ilegala a 2640 de hectare de padure, vanzari de arme de vanatoare si de serviciu, achizitii ilegale de autoturisme, obtinerea de valori banesti si foloase necuvenite. Acest caz a fost adus in mod formal in atentia Parlamentului Romaniei, Ministerului Mediului si Padurilor si RNP Romsilva si a ramas nesolutionat pana in ziua de astazi. Firma care a taiat padurile retrocedate illegal apartine lui Proca Fanel, fostului primar al comunei Berevoiesti, Arges.
Fondul forestier proprietate publica a statului mai masoara doar 3.227.907 ha adica 49,37% din fondul forestier national. Diminuarea cu 3.139.753 ha fata de situatia existenta la 31.12.1990 a fost posibila in principal datorita punerii in posesie a fostilor proprietari sau mostenitorilor acestora, prin aplicarea prevederilor legilor fondului funciar. 561.168 ha de paduri s-au retrocedat sau sunt in curs de retrocedare ilegala. Solicitarile de fond forestier formulate de catre persoanele fizice si formele asociative depasesc 575.000 ha. Judecand dupa marimea acestor solicitari, ar insemna ca statul nu va mai ramane nici cu suprafata de padure detinuta in proprietate in anul 1948.

Sursa: www.mondonews.ro

AfaceriLemn.ro - bursă online pentru industria lemnului pentru achiziții și vânzări, fiind una dintre cele mai puternice burse…

Lasă un răspuns