Inspectorul padurilor da rateuri

Postat de

Lansata cu mare impact aplicatia inspectorul padurilor a ministerului mediului a dat de primele hopuri in exploatare.

Astfel a fost nevoie chiar de interventia primului ministru Dacian Ciolos pentru a urgenta cumva operationalizarea 100% a aplicatiei. Concret primul ministru a reactionat la o serie de postari referitoare la disfunctionalitati, postari pe pagina de facebook a premeierului.

Aceste disfunctionallitati semnalate de catre cetateni ( utilizatori ) se refereau atat la erori conceptuale dar si la vulnerabilitati operationale.

Printre cele semnalate se afla si situatia semnalata de catre opinia publica prin care o masina de transport lemnos a fost semnalata ca fiind transport ilegal iar la controlul efectuat de catre autoritati aceasta a prezentat absolut toate documentele legale justificative in regula. Situatia a fost cauzata se pare de procedura care permite completarea avizului de insotire a marfii in termen de 12 ore.

Reactia ministerului mediului a fost prompta in sensul ca a mentionat faptul ca „aplicatia este in testare publica timp de 30 de zile”. Dar pe de alta parte aceasta este o eroare majora din punct de vedere al logicii aplicatiei si nicidecum o eroare de programare.

Pe de alta parte este binevenita initiativa ministrului care prin aceste masuri creaza o transparenta a exploatarii si comercializarii masei lemnoase care este de sperat ca va atenua o mare parte din oprobiul public asupra industriei lemnului, o industrie atat de importanta. Tot in aceiasi oridine de idei Ministerul Mediului a mentionat faptul ca la ora actuala Romania importa de 3 ori mai mult lemn decat exporta.

Lasă un răspuns