A fost lansat inspectorul padurilor

Postat de

Un nou pas impotriva taierilor ilegale a fost facut de catre ministerul mediului. Astfel alaturi de Radarul Padurilor, ministrul mediului a lansat aplicatia „Inspectorul padurilor” care imbunatateste radical optiunile de urmarire si accesul cetatenilor la baza de date SUMAL.

Aplicatia este programata sa intre in exploatare deplina in cca 1 luna de zile pana atunci fiind desfasurate operatiuni de testare.

Astfel prin intermediul aplicaitiei orice cetatean care va identifica un transport de lemn si are oarecari suspiciuni asupra acestuia va putea introduce in cadrul aplicatiei numarul de telefon iar aplicatia va returna daca masina respectiva are coduri emise pentru lemn in ultimele 72 de ore precum si tipul de lemn pentru codurile respective. Mai departe urmeaza apelarea sistemului de urgenta 112 care va redirectiona ulterior catre politie si garda forestiera.

Noua aplicatie beneficiaza de resurse atat tehnice cat si comunicationale pentru a face cat mai cunoascuta aplicatia in cadrul cetatenilor. Astfel chiar ministrul de resort a participat la unul dintre cele mai cunoscute posturi de televiziune pentru a lansa aplicatia si a prezenta modul de operare al acesteia.

Daca prin „Radarul Padurilor” si SUMAL au fost stopate foarte multe dintre taierile ilegale se asteapta ca noua aplicatie sa aduca prin usurinta in utilizare un spor de protectie a padurilor impotriva taierilor ilegale. Ministrul a precizat ca prin introducerea sistemelor de control si diseminarea acestora in cadrul societatii au disparut taierile ilegale masive, de tip „ras” mai ramanand totusi destul de multe de facut in aceasta privinta.

Lasă un răspuns