Catalogul padurilor virgine din Romania

Postat de

Ministrul Cristiana Pasca Palmer a anuntat in cadrul unei conferinte de presa faptul in cca 6 luni va fi finalizat Catalogul Padurilor Virgine si Cvasi-virgine din Romania. Iar vestea buna este ca acesta va fi facut public si va fi publicat online.

In cadrul ultimului inventar a fost evidentiat faptul ca Romania are cca 230 000 ha de paduri virgine, paduri care se afla situate indeosebi in zona parcurilor nationale din Caras-Severin, Hunedoara si M-tii Fagaras. Ministrul a reamintit faptul ca padurile nu pot fi protejate atat timp cat nu sunt identificate exact iar prin aceasta masura se urmareste exact cuantificarea dar si identificarea formelor de protectie adecvata a padurilor virgine.

Conform factorilor decizionali din minister se doreste ca acest catalog al padurilor virgine sa fie revizuit anual.

Pentru clasificarea ca paduri virgine se iau in considerare o serie de indicatori ca de exemplu lipsa intervențiilor silviculturale, prezența frecventă a lemnului mort, sol nealterat etc.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) a publicat pe 24 mai, pe site-ul propriu, în dezbatere publică, proiectul de Ordin de Ministru privind constituirea Catalogului Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine din România

Surs: Agerpres

 

Lasă un răspuns