ANAF a pus ochii pe firmele mici si mijlocii

Postat de

Conform ultimului comunicat emis in spatiul public ANAF a comunicat faptul ca firmele care intra in sistemul de raportare contabila de la 30 iunie isi pot modifica situatiile financiare pana in data de 16 august. Pentru cei care nu se conformeaza amenzile pot atinge nivelul de 4500 ron.

Conform Ministerului de Finante se aplica si societatilor comerciale care in anul fiscal anterior au obtinut o cifra de afaceri mai mare de 220 000 ron.

Cu alte cuvinte tot ce inseamna productie si revanzare de bunuri insemna pe scurt o cifra de afaceri net superioara 220 000 ron ( chiar si in cazul unui magazin de cartier..)

Cei care se pare ca sunt scutiti de aceste lucruri sunt cei care nu au desfasurat activitate de  la data infiintarii si pana la data respectiva.

Pentru a depune raportarile contabile se poate utiliza atat formatul clasic de hartie sau formatul electronic ( disponibil pe www.e-guvernare.ro) „Greselile” – adica date eronate inclusiv in ce priveste identificarea persoanei raportoare – se sanctioneaza cu sume cuprinse intre 200 si 1000 ron

Prevederile OMFP nr. 916/2016 se aplică inclusiv operatorilor economici al căror exerciţiu financiar este diferit de anul calendaristic.

 

Sursa : MediaFax

 

Lasă un răspuns