De ce sa-ti construiesti casa din lemn in secolul 21

Postat de

De regula orice actor din orice industrie are la un moment dat curiozitatea de a analiza modul in care este perceput produsul / serviciul pe care-l ofera. De regula aici avem variantele in care apelam prima data la prieteni sau cunostinte. Varianta nu este ideala rezultatul fiind subiectiv data fiind apropierea mai degraba de furnizor cat de produs sau serviciu.
Dar mai exista o varianta in care apelam la terti pentru o imagine globala sau pur si simplu suntem atenti la cei din jurul nostru. Si iata un mic element neasteptat: unul dintre parteneri fara nici o legatura cu industria a inceput sa analizeze putin ideea unei case din lemn. Desi romanii au o indelunga traditie in domeniul caselor din lemn la noi in tara abia acum putem spune ca incepe sa ia ceva avant segmentul. Asa ca omul a inceput incet incet sa analizeze de ce ar construi o casa din lemn in secolul 21 si apoi cam care ar fi avantajele si pe unde ar putea identifica furnizori si produse corespunzatoare.
Pentru ca fiecare isi poate trage concluziile am ales sa prezint pe scurt cam ce a trimis:

“Salut,

Aud in ultimul timp foarte multi oameni vorbind despre posibilitatea de a-ti construi casa din lemn iar acest fapt ma face sa-mi pun unele intrebari. De ce si-ar construi cineva locuinta din lemn in secolul 21 cand tehnologia a evoluat atat de mult si exista multe alte materiale rezistente? Ce avantaj poate avea o astfel de constructie?

M-am pus pe studiat si mare mi-a fost mirarea cand am descoperit atat de multe avantaje ale constructiilor din lemn:

• O casa din lemn este mai ieftina decat una facuta din caramida, fier beton, BCA sau alte materiale.
• Se poate contrui repede astfel incat va puteti muta in ea intr-o perioada de timp relativ redusa care poate varia de la o luna la 3 luni.
• Locuinta din lemn este mai calduroasa iarna si mai racoroasa vara, lemnul fiind un bun izolator termic.
• Se salveaza spatiu, peretii fiind subtiri comparativ cu o casa contruita din caramida sau BCA
• Casele din lemn sunt flexibile si usoare, ceea ce le face mai rezistente la cutremur.
• In ceea ce priveste estetica si executia, ele au o calitate superioara, zonele de eroare fiind mai putine.

Deci, pe scurt, productivitatea este ridicata iar satisfactia beneficiarului la fel.

Vazand cate avantaje sunt, am decis sa-mi doresc sa construiesc si eu casa din lemn asa ca am cercetat putin piata in vederea gasirii gasirii unui bun constructor.

Bine dar cine sa constuiasca fizic ? . Asa ca am cautat ce era si normal: producatori case lemn.
(daca link-ul nu functioneaza, poti folosi urmatorul URL: https://www.afacerilemn.ro/rom/Catalog-Firme-Producatori-de-Case_Lemn.html)

In momentul in care casa va fi gata, m-am gandit sa folosesc in interior parchet stratificat(parca e altceva decat cel laminat din plastic), am gasit aici: producatori parchet stratificat foarte multe firme care ma pot ajuta sa duc aceasta sarcina la bun sfarsit. (daca link-ul nu functioneaza, poti folosi urmatorul URL: https://www.afacerilemn.ro/rom/list/Parchet-stratificat.html)

Stiu ca probabil, ca si mine, te ingrijorezi cand te gandesti la faptul ca o casa din lemn este predispusa la incendii, insa, nu este deloc asa! Lemnul din care este facuta o astfel de locuinta poate fi tratat ignifug si nu numai, acesta dispune in prealabil si de tratament antifungic si antiseptic.
Un alt aspect interesant reprezinta faptul ca imbinarile sunt foarte bine etanseizate si apa nu poate patrunde in interior iar lemnul nu prezinta riscul de umflare.

Datorita avantajelor evidente in ceea ce priveste costul realizarii, costul exploatarii, durata si eficienta termica, lemnul ar trebui sa redevina una din principalele optiuni in ceea ce priveste constructia de imobile.

 

Surse: https://blog.afacerilemn.ro/case-din-lemn-opinie/
http://ghid.imopedia.ro/ghid/o-casa-din-lemn-sau-din-caramida-6349.html
http://www.ziare.com/casa/proiecte-constructii/case-pe-structura-de-lemn-avantaje-si-dezavantaje-1374154”

Bun,
Pe scurt omul a inceput sa studieze si sa identifice niste elemente de baza : avantaje+furnizori primari+elemente de atentie ( ignifugare si antiseptizare lemn, proiectare) + furnizori secundari de produse din lemn+cateva poze de pe net. Eu cred ca dincolo de toate este un bun inceput si desi nu-l vad sincer ca va construi acum sunt sigur ca odata ce ideea va dospi putin va trece la fapte si va avea o casa de lemn.