Europa sub asediu economic si nu doar

Postat de

Europa sub asediu
In ultimele zile pe langa stirile legate de vremea deosebit de rece de afara primesc tot felul de stiri ciudate
Astfel dupa deschiderea fara precedent a Germaniei fata de imigranti, Europa se revolta si incepe sa ia masuri. Incet dar sigur. Ingrijorator insa.
Experimentul ce s-a dorit sa fie un element de suport umanitar combinat cu un calcul rece pe forta de munca ce ar fi trebuit sa compenseze lipsurile demografice ale batranului continent a devenit peste noapte unul dintre cele mai urate cosmaruri.

Pe plan social : imigrantii se dovedesc a fi o nuca foarte tare si foarte greu asimilabili.
Pe plan economic: costurile devin exorbitante si nu mai pot fi sustinute decat in comun. Iar unitatea europeana functioneaza mai bine in declaratii decat atunci cand e vorba de bani.
Pe planul securitatii interne : dezastru..doar sa pomenim de evenimentele din jurul sarbarilor de Anul Nou ?

Cancelarul austriac Werner Faymann a comunicat sambata (16 ianuarie ) ca tara sa a „suspendat temporar” acordul Shengen, iar ministrul austriac al apararii a anuntat noi reglementari ce vor permite trimiterea de militari pentru oprirea refugiatilor ce vor sa tranziteze tara spre Germania.
Un asemenea gest este de natura a crea un efect al bulgarelului de zapada. Inchiderea spatiului Shengen si implicit limitarea liberei circulatii de bunuri si persoane va duce automat la cresterea somajului in cadrul UE, devalorizarea euro, scaderea economiei, etc. Desigur Austria este mica dar .. stim povestea cu buturuga mica.

Iar pentru ca tot avem vesti despre prabusirea pretului la petrol ne trezim ca : „Dacă bugetele naţionale sau bugetul european nu sunt suficiente, atunci să ne punem de acord pentru a introduce, de exemplu, o taxă la un anumit nivel pentru fiecare litru de benzină”, a declarat ministrul german de finante.

Foarte frumos: sa vada si ei cu ochii si sa simta pana in adancul portofelului lor cum este sa bagi pe gat oamenilor o taxa imbecila.
Poate face schimb de experientza si le aratam cum din taxele pe benzina Romania a construit o impresionanta retea de drumuri si autostrazi, unele chiar suspendate. Exact pe acolo o sa-i plimbam. Sa le aratam noi ca se poate..

Probabil ca tonul ar fi fost putin mai vesel daca petrolul nu ar fi ajuns la minime istorice iar noi am aflat ca si in cazul in care am primi petrol gratis Romania tot ar vinde benzina cu peste 4 ron pe litru. Deci daca mai stimulam de doua ori economia cu asemenea tampenii putem sa stam acasa linistiti. Si da romanii sunt putin frustrati pe tema Shengen : pana sa fim noi primiti in Shengen acesta o sa se autodesfinteze ?!!

A, si totusi o intrebare: Daca noi avem deja bagata pe gat o asemenea tampenie de taxa, mai merge sa mai primim una pe acelasi subiect ? Adica sa avem doua taxe pe benzina ? Stiti vorba aceia ca `unde merge suta merge si mia` ?

Lasă un răspuns