Romania sub cod portocaliu – conditii meteo dificile pana in 26 ianuarie

Postat de

Romania sub cod portocaliu – conditii meteo dificile pana in 26 ianuarie

Update: luni, 18 Ianuarie – ora 13
Meteorologii au actualizat avertizarea de ninsori şi viscol. Zona afectată de urgia albă se restrânge în sud-estul ţării, va fi COD GALBEN până luni, la ora 18.00. În estul judeţului Tulcea se instituie COD PORTOCALIU de vânt.
Astfel, între orele 12:00 şi 14:00, în estul județul Tulcea, în special zona costieră şi Delta Dunării, se va semnala vȃnt cu viteze la rafală de 70 – 90 km/h viscolind şi troienind zăpada.
Un număr de 12 judeţe din sudul si estul tarii rămân sub cod galben până luni seară, la ora 18.00.
În următoarele zile, scăderea de temperatură va continua şi va fi accentuată, astfel că vremea va deveni geroasă în cea mai mare parte a ţării, anunţă ANM. (Agentia Nationala de Meteorolgie)
Vremea se va menţine deosebit de rece, local geroasă noaptea şi dimineaţa până în jurul datei de 26 ianuarie.

Datorita vremii nefavorabile autostrada A2 este deschisa pe Bucuresti-Lehliu doar pentru autoturisme si doar cu antemergator. Desemenea pentru cei mici a aparut un `bonus de vacanta`, elevii din Bucuresti au cursurile suspendate iar mai multe judete ale tarii au suspendat in unele cazuri doar partial cursurile. Elevii din Bucuresti si Ilfov vor reincepe cursurile marti.

In ce priveste economia porturi inchise, Midia,Constanta-fluvial si Mangalia au fost inchise sambata datorita vantului puternic. Aeroporturile sunt deschise dar se opereaza in regim de iarna grea. Unele curse au fost anulate (Instambul, Milano, Moscova) iar altele au avut intarzieri semnificative

Purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti a comunicat ca exista peste 500 de copaci si stalpi de electricitate cazuti peste masini si carosabil. Numarul estimate al autovehiculelor avariate este de cca 200.

Totodata vremea nefavorabila a dus la blocaje si in vami. Peste 150 de TIR-uri au fost blocate in vama de la Ruse. ( remaintim ca in Bulgaria a fost chiar cod rosu )

Coordonează departamentul de Client Service AfaceriLemn.ro și gestionează piața franceză și piața spaniolă de lemn.

Lasă un răspuns