In Letonia, exporturile din industria forestiera au crescut semnificativ in 2014

Postat de

In Letonia, exporturile din industria forestiera au crescut semnificativ in primele luni ale anului 2014, ajungand la un total de 1.359 miliarde euro in perioada ianuarie – august. Acest lucru este in conformitate cu cele mai recente date publicate de catre Departamentul Silvic al tarii si Ministerul Agriculturii, care au aratat ca exporturile au crescut cu 11,3 la suta – 1.221 miliarde de euro, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2013.

In primele opt luni ale anului 2014, valoarea produselor din lemn a totalizat 1.18 miliarde de euro, cu 12,5 la suta mai mult fata de anul precedent. Pietele cele mai importante de export ale Letoniei au fost: Marea Britanie, Suedia si Germania, care au primit 15,8 la suta, 11,3 la suta, respectiv 10,6 la suta.

Importurile forestiere ale tarii au crescut cu 18,3 la suta de la inceputul anului 2014 pana in luna august, ajungand la 453 de milioane euro, majoritatea produselor aduse in tara provenind din statele baltice: Lituania (20 la suta) si Estonia (19 la suta), urmata de Polonia (11,4 la suta). Intre timp, datele publicate in Lituania au confirmat faptul ca, cresterea preturilor bustenilor de rasinoase inregistrate in luna iulie a continuat si in luna august.

Preturile pentru molid au ramas invariabile, lemnul de rasionase de mici dimensiuni a suferit un declin mic, insa toate celelalte soiuri de lemn au cunoscut o crestere in comparatie cu luna precedenta. Pretul lemnului de pin, mesteacan si arin a crescut cu 0,30 pana la 1,75 euro pe metru cub.

Sursa: www.hdfestforest.com

Lasă un răspuns