INS: Preturile din industrie au scazut cu 0,2 procente in iulie

Postat de

Indicele preturilor din industrie a consemnat o scadere de 0,2 procente in luna iulie fata de luna iunie si se afla in scadere cu 2 procente fata de aceeasi luna a anului 2014, potrivit datelor furnizate de catre Institutul National de Statistica (INS).

Preturile din industria bunurilor intermediare au inregistrat o scadere de 0,5 procente fata de iunie, dar sunt pe plus cu 0,2 procente fata de luna iulie a anului trecut. In industria bunurilor de capital s-a inregistrat un plus de 0,3 procente in iulie fata de iunie, dar aceasta este pe minus cu 2,5 procente fata de aceeasi luna a anului trecut. Industria bunurilor de folosinta indelungata a consemnat, la randul sau, un minus de 0,1 procente fata de iunie, in vreme ce industria bunurilor de uz curent arata o crestere de 0,1 procente.

In sectorul energetic, preturile au consemnat un minus de 0,4 procente in iulie fata de iunie si se afla cu 6,6 procente sub cele de anul trecut. Din cadrul subdiviziunilor sale, in cadrul sectorului de extractie al petrolului si gazelor preturile din luna iulie sunt cu 12 procente sub cele din aceeasi luna a anului trecut. In cadrul subdiviziunilor din cadrul industriei prelucratoare, fabricarea produselor textile s-a scumpit cu 4,5 procente fata de iulie 2014, in industria lemnului se regaseste un plus de 4,3 procente, iar in fabricarea produselor farmaceutice scumpirea este de 6,6 procente.

O scadere de 8,5 procente a preturilor se afla si in cadrul sectorului de fabricare a calculatoarelor si a produselor electronice, in vreme ce in industria de mobila preturile produselor sunt mai mari cu 3,3 procente.

Sursa: www.adevarul.ro

AfaceriLemn.ro - bursă online pentru industria lemnului pentru achiziții și vânzări, fiind una dintre cele mai puternice burse…

Lasă un răspuns