Peste 4000 de viori s-au oprit la Toplita

Postat de

Luni seara – 16 ianuarie, peste 90 de oameni s-au luptat sa stinga incendiul izbucnit la sectia din Toplita a fabricii de instrumente muzicale din Reghin.
Incendiul a pornit se pare chiar din atelierul de viori si principala cauza se pare ca a fost un scurt-circuit la unul dintre motoarele electrice lasate sub tensiune.
In urma flacarilor s-au distrus cca 4000 de viori aflate fie in depozitare fie in diferite stadii avansate.
Interventia popmpierilor a fost deosibit de ingreunata atat de amploarea si violenta incendiului cat si de conditiile meteo deosebite ( – 15 grade ).
La interventie pompierii au fost asistati atat de voluntari cat si de cca 15 angajati ai sectiei. Oricum in urma informatiilor pompierii din Harghita cerusera sprijinul colegilor lor din Mures.
Se pare ca in urma interventiei si a eforturilor depuse depozitul de materii prime a fost salvat. In cadrul acestuia se afla o mare cantitate de lemn de frasin.
Amploarea dezastrului si a efortului depus poate fi usor evaluata prin prisma datelor comunicate : peste 6 ore de interventie a echipajelor de pompieri, peste 90 de oameni implicati, peste 2000 de mp afectati de incendiu.
Pagubele la o prima evaluare se ridica la peste 1 milion de lei.

Lasă un răspuns