Si totusi se misca ceva. Frunzele a 5810 puieti plantati.

Postat de

Plop, salcam, frasin, stejar, gorun. Un total de 5810 puieti plantati de catre grupul CEZ Romania in parteneriat cu ocoalele silvice din Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea.

Efortul este cu atat mai laudabil cu cat initiativa unei companii private a reusit sa se faca auzita de catre ocoalele silvice care au pus la dispozitie puietii.

Deasemenea este si mai laudabil efortul tinerilor voluntari de la Facultatea de Geografie din Craiova care beneficiind de sprijinul logistic al CEZ au raspuns initiativei Agentiei de Protectie a Mediului Dolj.
In doar o singura zi cei peste 320 de voluntari care s-au alaturat celor 25 de angazati ai CEZ au plantat peste 3500 de puieti.

Partea buna a acestei initative dincolo de rezultatul concret este ca ne arata ca se poate. Se poate sa plantezi peste 3500 de puieti intr-o singura zi, beneficiind de resursa umana si de o logistica minima. Iar statul nostru are si una si alta. In ce priveste resursa umana sa ne amintim doar statisticile referitoare la asistatii sociali sau somerii pe termen lung si cu pregatire profesionala minima. Oare se gandeste cineva sa faca o initativa prin care asemenea fapte laudabile sa intre in obisnuinta cotidiana ?

Partea amara a acestor initiative este ca ne arata cat de mult timp am pierdut si pierdem in continuare pentru ca nu reusim sa ne mobilizam cum trebuie. Iata ca se poate ca peste 3500 de puieti sa fie plantati intr-o singura zi. Cum ar fi aratat lucrurile daca pana acum noi ca societate faceam acest lucru zilnic ? Oare cum ar arata lucrurile daca vom face de acum inainte ?

Zonele in care au fost plantati puietii fac parte din zonele de operare a companiei – lucru normal. Sa nu uitam sa mentionam totusi si efortul ocoalelor silvice care au fost atat de hulite in ultima vreme ca urmare a prostiilor facute la nivel central care erau foarte aproape sa puna pe butuci o intreaga industrie legala si corecta.

Lemnul pana la urma este o resursa foarte importanta atat in ce priveste exploatarea sa econosmica si intr-un mod durabil cat si sub aspectul evident al echilibrului ecologic intr-o lume foarte framantata. Iar compania mentionata a inteles ca trebuie sa se implice social si in regenerarea fondului forestier pentru a da o mana de ajutor mentinerii echilibrului ecologic.

AfaceriLemn.ro - bursă online pentru industria lemnului pentru achiziții și vânzări, fiind una dintre cele mai puternice burse…

Lasă un răspuns