Reimpaduriri – India replanteaza masiv. Exemplu pentru Romania

Postat de

Reimpaduriri – India replanteaza masiv. Exemplu pentru Romania

Guvernul indian prin intermediul Nitin Gadkari – responsabilul guvernamental pentru durmuri si autostrazi intentioneaza lansarea unui ambitios program de impaduriri.

Astfel au fost analizate intr-o prima faza zonele de protectie dealungul impresionantei retele de drumuri si autostrazi din India.

Lungimea totala a retelei de drumuri si autostrazi masoara nu mai putin de 100 000 km

Programul presupune plantarea a nu mai putin de 200 milioane de copaci cu care India va dori sa iasa din zona de poluare intensa.
Desemenea obicetivele programului sunt foarte ambitioase si poate ar trebui analizate si de catre guvernantii nostrii.
Astfel se estimeaza ca pentru plantarea si intretinerea acestor copaci vor fi angajati aproximativ 300.000 oameni
Deasemenea se va avea in vedere gestionarea durabila prin care o parte dintre copaci vor fi administrati in mod sustenabil de catre cetateni urmarind inclusiv combaterea saraciei prin fasptul ca vor fi alocati cca 30 de copaci / persoana iar din exploatarea sustenabila a lemnului si produselor se va asigura nivelul de subzistenta al persoanelor defavorizate

Un studiu recent, citat de publicaţia arată că frunzele copacilor au pot capta particule de praf, mizerie din atmosferă . Cercetătorii britanici care au realizat studiul au demonstrat această capacitate a frunzelor copacilor prin experimente făcute cu particule de fier: în 13 zile, nivelul acestora din aerul analizat a scăzut cu 65%, datorită prezenţei copacilor (mesteceni) în zona unde a avut loc experimentul.

sursa : http://www.thehindu.com/

Lasă un răspuns